Pressemelding

Barn bygger skole i koding

Pressefoto: Unicef

Torsdag 28. september lanserte Lær Kidsa Koding (LKK) og UNICEF en kodeoppgave om TV-aksjonen på Blindern kodeklubb i Oslo. Nå skal oppgaven gjøres av barn over hele landet.

TV-AKSJONEN: Årets TV-aksjon går til UNICEFs arbeid for å gi utdanning til barn i krig og konflikt. De innsamlede midlene skal blant annet brukes til å bygge skoler.

Nå får barn og unge i kodeklubber over hele landet anledning til å være med å bygge skoler, i programmeringsspråket Scratch.

Underveis vil man lære om både utdanningssituasjonen for barn og unge i verden i dag, om UNICEFs arbeid og om hva midlene fra årets TV-aksjon skal brukes til.

-Lær Kidsa Koding er opptatt av at barn og unge lærer seg å skape noe innenfor den digitale verden, forklarer Torgeir Waterhouse, direktør i IKT Norge og koordinator for LKK.

PRESSEFOTO: UNICEF

-Årets TV-aksjon går til verdens største hjelpeorganisasjon for barn, UNICEF, og dreier seg i tillegg om utdanning. Dette er dermed et svært relevant samarbeid, og en fin måte å inkludere barna i TV-aksjonen på, fortsetter han.

Koding er stadig mer populært blant barn og unge. Per i dag finnes det hele 120 kodeklubber landet rundt, der unge kodeentusiaster samles jevnlig for å kode.

-Oppgaven om TV-aksjonen og UNICEF kombinerer fakta og alvor med spill og underholdning, på en måte som gjør temaet mer tilgjengelig for barn og unge, sier Waterhouse.

-UNICEF jobber hver eneste dag for at ikke barn skal få ødelagt framtida si på grunn av voksnes kriger og konflikter. Gjennom årets TV-aksjon skal vi hjelpe like mange barn som det går i barneskolen her i Norge til å få den skolegangen de har rett på. Selv om det å få gå på skole er en selvfølge for de fleste barn her i Norge, er det ikke sånn for barn veldig mange andre steder, forteller Kim Noguera Gabrielli, konstituert kommunikasjonssjef i UNICEF Norge.

-Vi håper dette bidrar til at barn landet rundt engasjerer seg for barns rettigheter, og at mange foreldre der ute tar med barna og går med bøsse søndag 22.oktober, årets viktigste søndagstur, avslutter Gabrielli.

 

Barn bygger skole i koding

Mest Lese

Sveiobladet - Kun på nett!

Følg Sveiobladet

Ansvarlig Redaktør

Daniel DeNiazi | redaksjonen@sveiobladet.net

Markedsansvarlig

Myriam Vlot | annonse@sveiobladet.net

Webmaster

Kjetil A. Haaheim | Haaheim Dynamic

Copyright © 2016 SveioBladet | Designet er tilrettelagt av Haaheim Dynamic

To Top