Lokalt

Behov for flere frivillige til øvelsekjøring

Håper på flere frivillige. Foto: Daniel DeNiazi

Sveio Frivilligsentral har foreløpig to frivillige til øvelsekjøring. Nå håper de at flere kan melde seg som frivillig slik at de 14 som står på venteliste kan få ønsket sitt oppfylt.

SVEIO: Vi har behov for flere frivillige som kan øvelsekjøre med de 14 som er på venteliste. Behovet er der, forteller daglig leder i Sveio Frivilligsentral, Victoria Danielsen til Sveiobladet.

– Det vil ta lang tid å få dekket behovet i og med at vi foreløpig bare har to frivillige til å ta unna ventelisten, legger Gjertrud Bjørkmann til.

Hun er ny i frivilligsentralen og ser at behovet for mengdetrening er stort. Selv om mengdetrening er populært så er det visse kriterier som må oppfylles, legger Danielsen til:

– Man bestemmer helt selv hvor mye tid man vil bruke, men et av kriteriene er at man må ha hatt førerkort i minst fem år. Det er opp til frivillige hvor mye de vil bidra. Alt er bedre enn ingenting. Hun legger til at det er positivt om flere frivillige kan styrke tilbudet.

Følg Sveiobladet for flere nyheter!

Det vil blant annet være en fordel å ha førerkort når en skal søke på jobb og delta i samfunnet generelt. Det er ikke mange som bor i Sveio uten å ha førerkort og tilgang til bil blant annet fordi kollektivtrafikken ikke er den beste.

– Jeg tenker også på småbarnsforeldre som prøver å få dagene til å fungere ved at de har behov for å kjøre til trening og barnehage.

Begge er enige om at det er positivt at folk melder sitt behov for øvelseskjøring, men at det hadde vært ønskelig med flere frivillige som kan bidra med mengdetrening.

– Mange er nok veldig usikker og vet ikke hva de sier ja til. Her er det bare å ta kontakt for en uformell prat. Alle som begynner å øvelseskjøre starter på parkeringsplass for å kartlegge kompetansen før man begir seg ut på veien. Det er opp til den frivillig hvor mye tid man vil bruke på dette tilbudet. Det kan for eksempel være en time i uken. Gjerne på ettermiddag/kveldstid.

Ta kontakt med Sveio Frivilligsentral på telefon 488 81 528 eller victoria.danielsen@bymisjon.net eller kom innom oss i åpningstiden tirsdag t.o.m. torsdag fra kl. 10 – 14 for en kaffe og uforpliktende prat.

Mest Lese

Sveiobladet - Kun på nett!

Følg Sveiobladet

Ansvarlig Redaktør

Daniel DeNiazi | redaksjonen@sveiobladet.net

Markedsansvarlig

Myriam Vlot | annonse@sveiobladet.net

Webmaster

Kjetil A. Haaheim | Haaheim Dynamic

Copyright © 2016 SveioBladet | Designet er tilrettelagt av Haaheim Dynamic

To Top