Politikk

De vil at sveibuen skal bruke stemmeretten

Foto: Daniel DeNiazi / Sveiobladet.net

Stortingsrepresentant Helge Andrè Njåstad kom til Sveio for å hanke stemmer til Stortingsvalget 11.september.

SVEIO: – Vi er her for å oppfordre folk til å bruke stemmeretten, men ikke minst av å hjelpe Ruth i denne valgkampen. Dessverre er det veldig mange som sitter i sofaen og ikke bruker stemmeretten, sier stortingsrepresentant Helge Andre Njåstad til Sveiobladet.net

Tidligere kom det frem at litt over ti prosent bruker forhåndsretten til å stemme.

Njåstad forteller til Sveiobladet at de har besøkt NAV Sveio, og mener at kommunen generelt har vist gode resultater på å få unge folk i arbeid.

– Vi synes det er kjempe flott at Sveio kommune har jobbet for å få flere unge ut i arbeid.

 

Ørjan Myrmel og Monica Jensen representere LO. Foto: Daniel DeNiazi / Sveiobladet.net

LO-representantene Ørjan Myrmel og Monica Jensen er også blant de som reiste til Sveio for oppfordre sveibuen til å bruke stemmeretten.

– Det er bare tre-fire timer fra Norge så er det land hvor det ikke er frihet til å velge sin fremtidig regjering. Her i Norge er det ofte de yngste som ikke bruker stemmeretten. Tror det har noe med hvordan stemmesystemet er lagt opp, og at politikerne sier mye som kan være vanskelig å forstå. Da er det viktig at vi i LO kan bli med å bidra i valget ved å gi råd i forbindelse med valget. Det er viktig at vi bruker stemmeretten, oppfordrer LO-representanene, Ørjan Myrmel til Sveiobladet.net.

Frykter du at det er mange som ikke bruker stemmeretten sin?

– Dessverre så gjør jeg det. Det skaper en dårlig atmosfære for den politikken som politikerne formidler. Vi kan i det minste gi råd og ta frem hva politikerne i hvert av disse partiene står for, både fordeler og ulemper. Vi er ganske nøytrale i kommende valg.

Mest Lese

Sveiobladet - Kun på nett!

Følg Sveiobladet

Ansvarlig Redaktør

Daniel DeNiazi | redaksjonen@sveiobladet.net

Markedsansvarlig

Myriam Vlot | annonse@sveiobladet.net

Webmaster

Kjetil A. Haaheim | Haaheim Dynamic

Copyright © 2016 SveioBladet | Designet er tilrettelagt av Haaheim Dynamic

To Top