Lokalt

– Det har vært veldig lærerikt

Hildur Larsen sammen med Tesfamariam Mehari. Foto: Daniel DeNiazi

Sveio Frivilligsentral vil at flere sveibuer skal delta på «Sveio-venn» for å integrere flyktninger i Sveio. Konseptet har på kort tid gitt gode resultater.

SVEIO: Målet er at begge får den gjensidige kontakten der begge personene kan utveksle kunnskap og erfaringer.

Etter andre runde var det 3 par som deltok i konseptet «Sveio-venn».

Andreas Sirevaag fra Tittelsnes var blant de som tok «Sveio-venn» på strak arm sammen med Khamis Abdullah. Sirevaag kan fortelle at det har vært interessant å bli mer kjent med makkeren Khamis.

– Det har vært veldig lærerikt. Vi har hatt det kjekt og har utvekslet kunnskap og erfaringer gjennom perioden som «Sveio-venn».

Andreas Sirevaag ser «Sveio-venn» som et nyttig konsept. Han ser det som viktig i integrerings-prosessen. Her sammen med Khamis Abdullah. Foto: Daniel DeNiazi

Både Helga Reinertsen og Hildur Larsen deltok i år som «Sveio-venn». De synes at det har vært stas å bli mer kjent med guttene.

– Vi opplever stadig at det er utfordring for flyktningene når de kommer til et land som kan virke ukjent. Derfor kan dette konseptet styrke forholdet mellom oss sveibuer og de som kommer til Sveio. Jeg tror konseptet «Sveio-venn» er noe nytt for sveibuen som gjør at folk er litt kritiske, men at konseptet er med å hjelpe til med integreringen hos flyktnngene er svært viktig for oss i en liten kommune, sier Hildur Larsen.

Foto: Daniel DeNiazi

For Khalil Hussein, Khamis Abdullah og Tesfamariam Mehari er «Sveio-venn» et viktig konsept i forhold til språket.

– Veldig kjekt å bli kjent med nye situasjoner, men for meg er språket svært utfordrende. Jeg føler at norsk-språket blir bedre, men jeg øver veldig ofte, sier Abdullah.

Helga Reinertsen og Khalil Hussein. Foto: Daniel DeNiazi

Evalueringene etter andre runde har vært svært positive. Sirevaag sier at det har vært en opplevelse hvor de har spist mye god mat, og blitt mer kjent med hverandre humant.

Dette har gitt gode resultater for begge parter.

Ønsker du å bli Sveiovenn? Kan du ta kontakt med Victoria Danielsen, tlf.488 81 528 eller e-post: victoria.danielsen@bymisjon.net

 

 

– Det har vært veldig lærerikt

Mest Lese

Sveiobladet - Kun på nett!

Følg Sveiobladet

Ansvarlig Redaktør

Daniel DeNiazi | redaksjonen@sveiobladet.net

Markedsansvarlig

Myriam Vlot | annonse@sveiobladet.net

Webmaster

Kjetil A. Haaheim | Haaheim Dynamic

Copyright © 2016 SveioBladet | Designet er tilrettelagt av Haaheim Dynamic

To Top