Lokalt

Dette bør du gjøre når du ser en hund i en varm bil

Det er mange som deler innlegg om folk som redder hunder fra en varm bil på sosiale medier, men vet du egentlig hva du skal gjøre?

DYR: Det går mot varmere tider og da bør du være oppmerksom på hva du skal gjøre når du ser en hund i en varm bil. Det skal ikke koste deg dyrt for å knuse en rute i en bil du ikke eier – Og du skal heller ikke være redd for å bli straffet for å ha følgt disse rådene.

I følge Dyrevernalliansen skal du gjøre følgende:

FINN EIEREN:  Noter deg registeringsnummeret og send en sms til Statens vegvesen for å få navnet på bileier. Send sms til 2282 og start meldingen med REGNR og bilens registreringsnummer (eks. REGNR AR00000).

RING POLITIET: Får du ikke tak i bileier må du kontakte politiet på telefon 02800 og informere om situasjonen. Be dem komme for å hente ut hunden

KNUS RUTEN: Hvis det står om livet: knus ruten, lås opp bilen innenfra og ta ut hunden.

VIKTIG! Du kan ikke straffes for dette, og vil heller ikke få erstatningsansvar.

Det som er viktig når du først har fått hunden ut, er å konsenterere deg med å kjøle ned nakke, hodet, brystet og buken. Har du vann i drikkeflasken din så bruk for guds skyld den. Ingenting er bedre. Det sies også at det er ofte lurt å konsentrere seg om brystet og innsiden av lårene.

Det er også viktig når du kjøler hunden, at du ikke kjøler ned hunden i iskaldt vann. Bruk en vaskeklut/plagg eller noe lignende. Prøv gjerne å kjøl ned tungen om det er mulig. Det er viktig at hunden får svelge ned vannet som du kjøler ned med.

Husk at temperaturen stiger raskare inne i bilen enn ute. Om temperaturen tilsier 22 varmegrader, kan temperaturen inne i bilen være over 30/35 varmegrader – og kanskje enda mer.

 

Følg Sveiobladet for flere nyheter!

 

 

Kilde: Dyrevernalliansen

 

Mest Lese

Sveiobladet - Kun på nett!

Følg Sveiobladet

Ansvarlig Redaktør

Daniel DeNiazi | redaksjonen@sveiobladet.net

Markedsansvarlig

Myriam Vlot | annonse@sveiobladet.net

Webmaster

Kjetil A. Haaheim | Haaheim Dynamic

Copyright © 2016 SveioBladet | Designet er tilrettelagt av Haaheim Dynamic

To Top