Næringsliv

Vil fremheve miljøvennlige produkter i ny app

Selskapet ACT Cooperative Corporation AS fra Haugesund har som mål å fremheve miljøvennlige produkter fra flere butikkjeder. Nå kan appen bli en storsuksess for flere leverandører som produserer miljøvennlig mat.

NÆRINGSLIV: Det er ikke ofte man tenker over hvilke matprodukter som er mest miljøvennlige. Vi kjøper ofte det som er billigst, men nå presenterer selskapet den nye appen som skal gjøre det enklere for folk å tenke miljøvennlig.

– Vi har jobbet med denne appen i over 2 år og ønsker at folk flest skal bruke den for å handle miljøvennlig. Forskning og utvikling er gjennomført med støtte fra blant annet Innovasjon Norge, Lancaster University, Valide i Stavanger sin accelerator ITSA og lokale investorer. Vi er nå stolte av at kunne gå ut med appen forventet til Januar, sier Thomas Jepsen til Sveiobladet.

– Når en går i butikken kan man ta opp appen for å velge en butikk for deretter å se om hvilke produkter den butikken selger. I appen blir produktene prioritert høyt hvis de er miljøvennlige og bærekraftige. Produktene blir vurdert og rangeret med et antall stjerner, og de som har flest stjerner er mest miljøvennlige.

(Teksten fortsetter under video)

Les mer hos Kickstarter her

 

Jepsen tror den nylanserte appen vil slå an i flere europeiske land og deretter få en suksess utenfor de europeiske grenseområdene.

– I dag tenker mange på miljøet og den mat vi kjøper bidrar faktisk til 30% av verdens klimagassutslipp, men selv om vi gerne vil handle etisk vet folk flest fortsatt ikke hvilke produkter som er best for miljøet. Utvalget er desutten så stort og mulighetene så mange at vi ender opp som hovedløse høns når vi handler. Med denne appen kan alle kunder hjelpe leverandører og butikker med å øke etterspørselen å få solgt produktene på en kjapp og en effektive måte. Det gjør at flere leverandører av produktene må omstille måtene de produserer produktene og for eksempel velge energi produsert av vindmøller. ACT hjelper dermed kunder, dagligvarebutikker og produsenter til å jobbe sammen om at gjennomføre det grønne skifte snarest.

 

(Teksten fortsetter under bildene)

Appen fungerer slik at du skriver ned de produkter du skal huske, akkurat som en handeliste. Når du er klar til å handle trykker du “Optimer” og appen setter da sammen de 4 beste handlelister og hver handleliste viser deg hvilke butikk eller butikker du bør handle i og hvilke merker du bør kjøpe. ACT er som en «TomTom» for handling, hver handleliste er som et kart for hva du skal handle iflg. Jepsen. Se for deg at du skal kjøpe brød og tomater i butikken. Et brød kan ha 2 stjerner og et annet kan ha 5 stjerner det samme gjelder tomatene. Med ACT appen kan du lett velge den handleliste som har brødet og tomatene med høyest score.

Hvis du vil møte Jepsen, presenterer han konseptet på DNB NXT’s arrangement på onsdag. Les mer om arrangmentet her.

 

Vil fremheve miljøvennlige produkter i ny app

Mest Lese

Sveiobladet - Kun på nett!

Følg Sveiobladet

Ansvarlig Redaktør

Daniel DeNiazi | redaksjonen@sveiobladet.net

Markedsansvarlig

Myriam Vlot | annonse@sveiobladet.net

Webmaster

Kjetil A. Haaheim | Haaheim Dynamic

Copyright © 2016 SveioBladet | Designet er tilrettelagt av Haaheim Dynamic

To Top