Næringsliv

– Jeg har tatt mange runder med meg selv

Foto: Daniel DeNiazi / Sveiobladet.net

Daglig leder ved Sveio Auto, Lillian Rommetveit har kjøpt eiendommen til Sveio Auto sammen med eier Ole Martin Grindheim. Hun ønsker å styrke bedriften i kommunen og ellers i distriktet.

SVEIO: – Jeg ville satse. Jeg ser at det er næring i Sveio og sveibuen har vært trofaste. Jeg har tatt mange runder med meg selv for å være sikker om det er dette jeg virkelig vil, sier Rommetveit.

Eiendommen er fra 1978, men bedriften har hun planer om å ta på sikt.

Så sveibuen ser behov for en bilverksted og forretning?

– Ja, våre kunder er veldig trofaste og lojale. Vi vil jo gi ytterst til våre kunder så godt vi kan.

Lillian er i arbeid samtidig som hun svarer på spørsmål. Både telefon og dialog med de ansatte tar hun i samme slengen når hun forteller om hennes arbeid. Hun har en travel arbeidsdag og et ansvar som hun liker svært godt. Men hun forteller at bilsalget er ikke hovedgekjeften. Det er nemlig verkstedet:

– Det er ikke bilsalget som er hoved gekjeften vår. Det er bilverksted, men det er min hoved gekjeft når vi snakker om bilsalg. Det varierer hvor mange biler vi selger. Plutselig kan vi selger fire eller ti biler på en kort stund, mens andre ganger selger vi ingen, forklarer Rommetveit.

– Du må treffe kunden. Du har jo Finn.no og det er jo et stort gap, legger hun til.

Foto: Daniel DeNiazi / Sveiobladet.net

Når du først nevner Finn.no. Føler du at det er en konkurrent i forhold til din jobb?

– Ja, det mener jeg. Fordi det er så lett å ta et fly til Oslo eller Bergen for å hente en bil. Så det er lett å hente en bil fra hele Norge. Før hadde vi ikke Finn.no, men nå er folk mer fristilte til å sjekke etter biler på det nettstedet og reise for å ta tak i det man trenger.

Jeg forstår at det er hektisk å være daglig leder av Sveio Auto. Hva er det som er mest krevende med denne jobben?

– Hva som er mest krevende, må vel være alt. Hva skal jeg si? Det er vel det å ha kontrollen på alt og vite hva alle ansatte gjør på i hver enkelt tid. Det er jo en stabile gjeng og de gjør jobben sin, sier hun etter å ha fundert på spørsmålet.

Foto: Daniel DeNiazi / Sveiobladet.net

– Det er mye som skal se etter. Regnskap, de ansatte, kunder også videre. Det er mye som skal tas hensyn. Vi har effektivitets målinger der vi ser hvor mye som er solgt i løpet av en uke. Vi har et LEAN-system og alle på verksted får vite hvor mye vi har tjent inn og hva som er gjort.

– Vi tar dette ukentlig og vi har tavlemøter om forbedringer. Vi har en del planer og fordeler om hvem som skal ta de oppgavene. Vi fordeler ansvaret slik at vi holder hjulet i gang.

FØLG SVEIOBLADET FOR FLERE NYHETER!

 

Mest Lese

Sveiobladet - Kun på nett!

Følg Sveiobladet

Ansvarlig Redaktør

Daniel DeNiazi | redaksjonen@sveiobladet.net

Markedsansvarlig

Myriam Vlot | annonse@sveiobladet.net

Webmaster

Kjetil A. Haaheim | Haaheim Dynamic

Copyright © 2016 SveioBladet | Designet er tilrettelagt av Haaheim Dynamic

To Top