Næringsliv

Lansering av ny merkevarestrategi for reiselivet i Sunnhordland

Pressefoto: VisitSunnhordland

Den 3 og 4.april hadde VisitSunnhordland /Samarbeidsrådet for Sunnhordland gleden av å invitere til  lansering av VisitSunnhordland sin nye merkevarestrategi, i det nye Folgefonnsenteret i Rosendal.

PRESSEMELDING: Dette er den første merkevarestrategien i historien for VisitSunnhordland. Deltakerende på lanseringen var over 40 reiselivsbedrifter og kommuner i Sunnhordland. Leif Egil Hem , (NHH) og Nina Iversen (BI) var ledere av prosessen og presenterte merkevarestrategien.

Prosessen med ny merkevarestrategi hadde oppstart høsten 2016, med en samling i oktober og en i november, der over 60 aktører fra næringslivet, næringsråd og politikerer fra kommunene i Sunnhordland har bidratt til å utviklet den nye strategien som skal sette preg på hele reiselivssatsingen i regionen i årene som kommer.

Formålet med en merkevarestrategi er å øke attraktiviteten til Sunnhordland og gjøre destinasjonen tydeligere ut mot markedet. Dette ønsker man å oppnå ved å ta utgangspunkt i at Sunnhordland er lokalisert i «indrefileten av kyst Norge». Særpreget til Sunnhordland er det unike øyriket og kyststripen og de skjulte kystperlene og fjordperlene.

Den nye posisjoneringen er: Kystperleriket – i Sunnhordland møter du frisk kystnatur, friske opplevelser og varme mennesker.

Blant andre destinasjoner på vestlandet så er det fjordane som blir profilert. Sunnhordland har en unik kyst og kystkultur, og ønsker å ta den posisjonen. Vi ser og at det er etterspørsel etter kystopplevelser i markedet.

Workshop. Pressefoto: VisitSunnhordland

Oppsummering av 2 dagers samling

Samlingen i Rosendal, i det nye Folgefonnsenteret var en 2 dagars samling for reiselivsklynga i Sunnhordland. Dag 1 holdt VisitSunnhordland årsmøte, samtidig at den nye merkevarestrategien for Sunnhordland ble presentert ved prosessleder Leif Egil Hem og Nina Iversen. Den nye Sunnhordlandsguiden/kartet 2017 ble delt ut i nytt format som et utbrettskart. På ettermiddagen tok den nyoppstartet bedriften  Rosendal Event oss med på uteaktiviteter, før det var felles middag på kvelden, på den forholdsvis nyoppstartet restauranten «Smak ifra i Uskedalen», der det er fokus på håndlaget mat!

Dag 2 samla reiselivsklynga seg i Folgefonnsenteret, og jobbet vi med hvordan aktørene og bedriftene skal støtte opp under, levere og utvikle strategien videre. Det var lagt opp til workshop/arbeidsgrupper hele dagen, med en avsluttende lunsj på Turisthotellet.

Det var en engasjert og flott gjeng vi hadde samlet. Det er en sterk motivasjon i reiselivsklynga for å jobbe mot en mer spisset profil for Sunnhordland som reisemål.

 

Utenfor Rosendal Turisthotell. Pressefoto: VisitSunnhordland

 

 

Lansering av ny merkevarestrategi for reiselivet i Sunnhordland

Mest Lese

Sveiobladet - Kun på nett!

Følg Sveiobladet

Ansvarlig Redaktør

Daniel DeNiazi | redaksjonen@sveiobladet.net

Markedsansvarlig

Myriam Vlot | annonse@sveiobladet.net

Webmaster

Kjetil A. Haaheim | Haaheim Dynamic

Copyright © 2016 SveioBladet | Designet er tilrettelagt av Haaheim Dynamic

To Top