Politikk

Legger skylden hos Frp og Høyre

Foto: Daniel DeNiazi / Sveiobladet.net

Stortingsrepresentant Magne Rommetveit (Ap) tar frem ønskelisten sin og håper at det blir en styrket Vestlandsregion.

HORDALAND/ROGALAND: Den anerkjente politikeren Magne Rommetveit har vært stortingspolitiker i to perioder. Han har vært i transportkomiteen og stiller som representant for tredje gang.

– Vi er veldig opptatt av å samarbeide mellom fylkene Rogaland og Hordaland. Nå som Stortinget har bestemt at Sogn og Fjordane og Hordaland skal gå sammen så synes vi at det er bra, sier Rommetveit og påpeker:

– Det hadde vært mye bedre om Rogaland hadde vært en del av denne sammenslåingen. Jeg snakker for de som bor på Stord og ellers i Sunnhordland som har ment at det er en fylkesgrense som er unaturlig. Kontakten mellom kommunene på Haugalandet og Sunnhordland er større enn det Stord opplever med Bergen.

Foto: Daniel DeNiazi / Sveiobladet.net

Blir det ikke for mye tåkesnakk mellom dere politikere?

– Velgerne forventer å se resultater og vi lover at dersom Arbeiderpartiet kommer i en regjeringsskifte så skal vi oppfylle dette.

Men dette har dere jo sagt flere ganger?

– Vi har jobbet hardt for å få dette gjennomført, men det er Høyre og Frp som har skyld i dette. Vi synes det er svært tragisk at politikken til Høyre førte til at vi måtte legge denne saken til sides, mens det ble gjort et vedtak om at Hordaland og Sogn og Fjordane skulle slås sammen.

 

Lover fengsel i Sveio

Rommetveit mener det er også en fordel å få bygget et fengsel i Sveio:

– Det er en sak som er aktuell i dag, og kan være en fordel for Sveio som en kommune. Ikke minst er dette en fordel for den regionen som Sveio befinner seg i.

Tidligere ordfører Ruth G. Eriksen (Frp). Foto: Daniel Niazi / Sveiobladet.net

Så dette kan Arbeiderpartiet love dersom dere får en ny regjeringsskifte?

– Vi jobber for en løsning slik at Sveio også kan bli med å styrke politikken på landsbasis, avslutter Rommetveit.

Ruth Grethe Eriksen som er representant for Frp himler med øynene når hun får høre at Frp og Høyre har skylden i at ikke Rogaland er med.

– Det var Arbeiderpartiet som stemte mot, men jeg kan ikke annet enn å si at det er valgkamp. Vi er vane med slike ordlyder fra Arbeiderpartiet, understreker Eriksen.

 

Ville ikke svare for seg

Sveiobladet ønsket en kommentar fra Senterpartiet i Sveio om Vestlandsregions-politikken. Senterpartiet ønsket ikke å fremstille sin politikk i media.

Følg Sveiobladet for flere nyheter!

 

Mest Lese

Sveiobladet - Kun på nett!

Følg Sveiobladet

Ansvarlig Redaktør

Daniel DeNiazi | redaksjonen@sveiobladet.net

Markedsansvarlig

Myriam Vlot | annonse@sveiobladet.net

Webmaster

Kjetil A. Haaheim | Haaheim Dynamic

Copyright © 2016 SveioBladet | Designet er tilrettelagt av Haaheim Dynamic

To Top