Lokalt

Olbryś er fornøyd med oppmøte

Foto: Daniel DeNiazi / Sveiobladet.net

Paulina Olbryś er fornøyd med oppmøte på Hemmingstad Kultursenter, og mener at folk med polsk opprinnelse er flinke til å møte opp på arrangementer når det er noe. 

HAUGALANDET: Paulina er kvinnen bak de fleste arrangementene for polske folk på Hauglandet. Hun mener at de er flinke til å møte opp når Haugalands-prosjektet arrangerer noe.

Fredag ettermiddag ble den polske komediefilmen «Sztuka Kochania» (polsk) vist på lerretet på kultursenteret.

– Første gang var det 142 som møtte opp og den andre gangen var det også over 100 som møtte opp. De er flinke til å møte opp, men det er været som avgjør antallet på deltakelse. Denne gangen var det 40 som møtte opp, men jeg er fortsatt fornøyd, sier hun.

Filmen ble denne gangen vist på Blueray og har tidligere vist på vanlig kinoformat(filmformat).

– Det var et av grunnene til at det ble vist på kultursenteret. Ellers har vi vist den på Tysvær og andre steder på grunn av vanlig filmformat.

Hemmingstad Kultursenter er en kjent møteplass som ligger i Haugesund. Foto: Daniel DeNiazi / Sveiobladet.net

I samarbeid med Sveiobladet har hun startet opp Facebook-siden «Haugalandet Po Polsku» for å nå ut til flere på Haugalandet. Her legger hun ut informasjon på polsk. Alt fra nyheter til arrangementer som skjer i distriktet. Hun mener det er viktig at de som er polske blir inkludert i det norske samfunnet.

– Dette er en fin mulighet til å få samle oss. Der vi kan ha det kjekt og gjøre noe ved å bruke vårt morsmål.

– Jeg bruker mye av tiden til å hjelpe dem med forskjellige oppgaver. Det kan være blant annet å oversette ulike saker som omgår dem.

Folk med polsk opprinnelse er den innvandrergruppen i Norge som vokser mest når vi snakker om statistikk. I følge Wikipedia lå tallet på 91.000, noe som tilsvarer over 100.000 i forhold til den økende økningen. Det er også slik at det er den innvandrergruppen i Norge som lærer språket kortest tid.

– For meg har det vært viktig å se alle som bor på Haugalandet, og være til hjelp når det er behov.

 

Mest Lese

Sveiobladet - Kun på nett!

Følg Sveiobladet

Ansvarlig Redaktør

Daniel DeNiazi | redaksjonen@sveiobladet.net

Markedsansvarlig

Myriam Vlot | annonse@sveiobladet.net

Webmaster

Kjetil A. Haaheim | Haaheim Dynamic

Copyright © 2016 SveioBladet | Designet er tilrettelagt av Haaheim Dynamic

To Top