Helse

– Pappa var en helt og reddet mange!

Et av de siste bildene. Foto: Privat

Bjørg Irene Erlandsen fra Sveio ble glad da hun så at tallene fra Oslo Universitetssykehus hadde endret seg. Nå er det færre som sier nei til organdonasjon.

ORGANDONASJON: Det går frem av nye tall fra Oslo universitetssykehus. 85 prosent av de pårørende som blir spurt, samtykker til donasjon. Andelen som sier nei er på 15 prosent og er lavere enn på mange år. Listen over pasienter som venter på en nyre vokser, mens ventelistene ellers er stabile.

– Det er kjekt å høre at det er så mange som sier ja til organisasjon. Det betyr at organdonasjon er et viktig tema som bør snakkes om.

Følg Sveiobladet for flere nyheter!

Det er snart syv år siden at Jon Erlandsen døde etter å ha fått flere hjerneblødninger.

Det var i 2010 at familien Erlandsen skulle ut og bowle. Han skulle en snartur ned i bilen for å skifte batteri. Helt uventet ringte hustelefonen og Bjørg Irene tok telefonen:

– Pappa snakket uten toneleie da jeg tok telefonen. Jeg forsto at noe var galt. Da vi kom fram lå pappa i stabilt sideleie.

Føler du at det blir et såkalt tabubelagt tema nå som mediene er veldig stille på dette?

– Mediene er ikke stille om temaet organdonasjon akkurat nå, men i de periodene det er lite snakk om organdonasjon så merker vi at det er et tema som det er lite snakk om i befolkningen. Temaet er tabubelagt, men det hjelper absolutt på når mediene omtaler slike saker, forteller Erlandsen.

STOLT FAR: Jon Erlandsen sammen med sine to døtrer, Bjørg Irene Erlandsen og Marianne Svendsen. Foto: Privat

Hun snakker for familien etter at Universitetssykehuset kom ut med tallene. Tallene er i forbindelse med masseomtalelsen av saken til familien Erlandsen.

– Vi er kjempe takknemlig at mediene har vært veldig interessert i denne saken. Pappa var en helt og reddet mange liv. Det har vært viktig for oss at vi som «jobber» for en slik sak må også bli hørt. Vi snakker om mellom liv og død.

Saken har tatt helt av, og telefonen lå ikke stille. Alt fra Se&Hør og Dagbladet har tatt kontakt med familien. Interessen av saken har vært stor:

– Det har hendt at vi har takket nei til flere intervjuer. Det har vært enormt og vi er veldig glad for at vi får fremme en viktig sak, men samtidig en far. Det er ikke en hverdagskost, sier hun.

ILDSJEL: Jon Erlandsen var ildsjel i mange felt. Også i speiderfelten ble han godt bemerket. Foto: Privat

 

 

Mest Lese

Sveiobladet - Kun på nett!

Følg Sveiobladet

Ansvarlig Redaktør

Daniel DeNiazi | redaksjonen@sveiobladet.net

Markedsansvarlig

Myriam Vlot | annonse@sveiobladet.net

Webmaster

Kjetil A. Haaheim | Haaheim Dynamic

Copyright © 2016 SveioBladet | Designet er tilrettelagt av Haaheim Dynamic

To Top