Lokalt

Samla inn over 90.000 kroner

WOSP Haugesund ble for fyrste gong arrangert i Vardafjellhallen i Haugesund laurdag. Under innsamlingen blei det samla inn 90.610 kroner og 479 Zloty til veldedighetsformålet i Polen.

WOSP HAUGESUND: – Det er heilt fantastisk at dette blei så godt mottatt. Me har fått gode tilbakemeldingar og mange som ønskjer å komma tibake til neste år, seier initiativtaker, Paulina Olbrys.

KJENDIS: Jelena Matula er mest kjent frå The Voice of Poland. Ho var ein av de artistane som hadde reist til Haugesund for å delta. Foto: Daniel DeNiazi

Det heile starta i 1993 då nokre leger ikkje så noko anna utvei enn å arrangera ein innsamlingsaksjon for å dekke utgiftane til utstyr ved barneavdelingane på sykehusene i Polen. Innsamlingsaksjonen fekk navnet «Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy» (WOSP), som betyr Det Store Orkesteret for Julehjelpen.

Blant anna kom kjendiser frå Polen til Haugesund, Jelena Matula og Frele fra The Voice of Poland var blant artistane som sto på scenen. WOSP Haugesund hadde også lokalkjente artistar på scenen, som blant annet Andreas Carlos Furdal frå tidligere Norske Talenter.

Joanna Luczak frå Sveio var ein av arrangørane av WOSP HAUGEUSND.

 

Mest Lese

Sveiobladet - Kun på nett!

Følg Sveiobladet

Ansvarlig Redaktør

Daniel DeNiazi | redaksjonen@sveiobladet.net

Markedsansvarlig

Myriam Vlot | annonse@sveiobladet.net

Webmaster

Kjetil A. Haaheim | Haaheim Dynamic

Copyright © 2016 SveioBladet | Designet er tilrettelagt av Haaheim Dynamic

To Top