Sveibu

– Jeg savner noen gode argumenter for fraværsgrensen

Oda Amalie Severinsen (20) fra Sveio fikk stor oppmerksomhet etter at hun skrev et leserinnlegg om fraværsgrensen i Aftenposten.

20-åringen fra Sveio er bachelorstudent i internasjonal marrkedsføring i Bø i Telemark. Hun gikk ut av videregående skole med et fravær på 44 dager og 150 timer, som resulterte at hun fikk vitnemålet. Vitnemålet hennes hadde ikke vært gyldig med dagens regler.

Severinsen ble gravid i VG1, fødte i VG2 og gikk gjennom sitt første barns år i VG3.

– Jeg savner noen gode argumenter for å kunne beholde fraværsgrensen. Det er ufattelig trist at man skal påkjenne folk med mer plager, spesielt til de som sliter. De vil jo slite enda mer, forteller Severinsen til Sveiobladet.

 

LES HELE LESERINNLEGGET TIL ODA HER

 

Foto: Privat

Oda (20) ble tenåringsmor til Marielle. Foto: Privat

 

Bekymrer over de som sliter

Severinsen tar spesielt fram tanken om at politikerne må tenke over de elevene som sliter med psykiske plager. Hun mener at sittende politikere har lett for å dømme hvordan dagens skolesamfunn er, som gjør at det er lett å ta en avgjørelse på stående fot uten å kunne forme et godt grunnlag.

– De elevene som sliter psykisk vil jo slite enda mer enn det de gjorde før. Det skaper et dårlig klassemiljø, både for lærere og elever. Elevene i dag føler seg presset opp i et hjørne, og her er det slik at uansett om du har dårlige dager eller er sjuk så skal du gå på skolen. Det er de som kommer etter meg jeg bekymrer for, poengterer hun.

 

– Dropp videregående!

Forfatter og psykolog Einar Økland mener at elever ikke må sitte i et klasserom og pine seg selv med fag som kan være uforstående. spesielt når det ikke er lyse tider. Han oppfordrer elever som sliter psykisk om å droppe videregående hvis ikke de finner en bedre løsning enn fraværsgrensen.Valevåg

– Jeg personlig har ingenting i mot fraværsgrensen, men det er galt å tvinge en elev til å gjøre fag som de sliter med. Det fører til at klassemiljøet mellom elevene og lærerene blir nedgradert og man får jo et distrikt formalisering som er et nederlag, sier Økland til Sveiobladet.net.

Økland mener at fraværet som en tematikk bør rettferdiggjøres ved en kontrakt.

– Jeg mener at det må rettferdiggjøres ved at lærerene går like mye på skolen som elevene, men at det blir utskrevet en form for avtale mellom partene er heller ikke en dum idè.

Oda Amalie Severinsen stiller seg uforstående når hun får høre Økland sin oppfordring om å droppe videregående i dette tilfellet.

– Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal svare på dette. Skal vi droppe og leve på Nav resten av livet eller hvilke grunnlag skal man ha for å droppe ut av videregående? Det er jo ingen som ønsker det og ihvertfall ikke når fraværsgrensen er innført, sier Severinsen.

– I videregående heter det at man skal ha ansvar for egen læring. Med fraværsgrensen mener jeg at man blir tvungen til læring.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Jeg savner noen gode argumenter for fraværsgrensen

Mest Lese

To Top