Sveibu

Sjekk hva Maren fra Sveio driver med!

Maren Kristin Nysæter (20) fra Sveio er vel de få som driver med «Aerial Arts». Sjekk videoene hennes nederst.

Hva er ’’aerial arts’’?

«Aerial arts» er et begrep som beskriver flere typer trening og dans som foregår i luften til stor grad, med hjelpemidler, som for eksempel ’’silks’’, ’’hoop’’ eller en stang. Mange kaller det også ’’circus arts’’ i og med at flere av dem assosieres med sirkus.

Hvor lenge har du holdt på med «aerial arts»?

– Jeg har holdt på med det i litt over et år nå. For det meste pole dancing, men nå vil jeg virkelig prøve silkt.

Foto: Privat

Hva er det som er krevende med en slik type trening/sport?

– Det er egentlig alt i ett når det kommer til trening. Det tar mye fysisk styrke å kunne holde seg selv oppe i alle slags rare posisjoner. Det tar mental styrke å la deg selv slippe tak på for eksempel hender da du er oppned og bare holder degselv oppe med lårene dine. Du får litt panikk, i og med at du kan falle av og brekke nakken. Det har vært folk som har mistet livet sitt på grunn av det. Det blir også kondisjonstrening i og med at det er dans og ting kan gå veldig fort. Og en må også være ganske fleksibel. Det er også krevende å fortsette med det selv om du kanskje føler det tar lang tid å lære nye ting. Du må virkelig elske denne typen trening for å bli god på det.

Hva er det som fikk deg til å starte med dette?

– Jeg synstest dette var en så unik type trening/dans. Du kan lage det akkurat som du vil; vakkert, kult, og ja sexuelt også – som mange kanskje assosierer pole dancing med. Du kan kombinere forksjellige typer dans/musikk med slik en trening. Jeg har sett pole dancers som lager det veldig vakkert med en blanding av ballet, men jeg har også sett heftige edm (electro dance music) opptredner. Jeg har prøvd alle slags typer dans opp igjennom årene – fra ballet til hip hop til magedansing – og jeg har aldri hatt det så gøy, og hatt så mye av en mestringsfølelse som jeg får med pole dancing/aerial arts. Dette er noe jeg tror jeg aldri kommer til å slutte med.

Foto: Privat

Hvilke råd/oppfordringer har du til de som har lyst til å starte med «aerial arts»?

– Hmm… Bare gjør det. Ikke kom med noen slags unnskyldninger, som for eksempel ’’jeg er ikke sterk nokk’’, eller som jeg har hørt folk si ’’jeg har ikke kroppen til det, jeg er for stor’’, ’’jeg er for gammel’’ eller ’’det er en jente sport/trening, jeg kan ikke gjøre det’’. På studioet mitt er det alle slags folk, 16 årige og 50 årige, gutter, jenter og folk av alle slags forskjellige krops former. Noen er veldig sterke men ikke så fleksible, og noen (som meg) er veldig fleksible, men ikke så veldig sterke (enda). Jeg hadde nesten ingen styrke i spesielt armene mine da jeg startet og det er enda noe jeg må jobbe på, men jeg har definitivt blitt sterkere, og det er en følelse jeg aldri har kjent skikkelig på. Mestringsfølelsen er det som gjør deg hekta på denne treningen, det skal være sikkert! Det er alltid noe nytt å lære og bli bedre på når det kommer til aerial arts.

 

Foto: Privat

 

 

Forearm stands in progress🤔#forearmstands #flexibility #progress #aerialartist #splits #balance

A post shared by Maren Kristin Nysæter (@merakristina) on

 

Just being a little monkey as usual🙈🙊 #polefitness #progress #pointyourfuckingtoesuidiot

A post shared by Maren Kristin Nysæter (@merakristina) on

Mest Lese

Sveiobladet - Kun på nett!

Følg Sveiobladet

Ansvarlig Redaktør

Daniel DeNiazi | redaksjonen@sveiobladet.net

Markedsansvarlig

Myriam Vlot | annonse@sveiobladet.net

Webmaster

Kjetil A. Haaheim | Haaheim Dynamic

Copyright © 2016 SveioBladet | Designet er tilrettelagt av Haaheim Dynamic

To Top