Forskning

Snakker du med deg selv?

Tekst: Elise G. Sivertsen (frilans)

Er du en person som snakker med deg selv? Ifølge en studie som ble publisert i Quarterly Journal of Experimental Psychology, viser det at det å prate med deg selv er en fordel. Det betyr at du er smart.

I en studie om ble publisert i Quarterly Journal of Experimental Psychology fremgår det at det å snakke med seg selv hjelper til å organisere tankene dine, ting blir lettere å lære, du blir smartere, hjernen jobber effektiv og det hjelper å motvirke stress og angst.

Psykologene bak studien, Daniel Swingley og Gary Lupya ga 20 personer navnet på varer de skulle finne.

De 20 personen som utførte eksprimetet fant varene raskere enn da de ikke hadde lov til å snakke. De å prate med seg selv trigger hukommelsen, heter det i studien.

– Å snakke høyt med deg selv hjelper deg å klarne tankene og fokusere på det som er viktig, skriver Sapadin på World of Psychology.

Ifølge Sapadin blir man smartere, men dersom man er negativ vinner man ikke noe på det. Geniet Albert Einstein snakket med seg selv, hevder en nettside.

Ifølge en tidligere studie fra universitet i Michigan hevder forskere at det å snakke med seg selv kan du bli flinkere med å håndtere stress, det at man kan jobbe seg gjennom stress og angst ved å holde en tale er en fordel. The Wall Street Journal skriver at professor Ethan Kross hevder at det å snakke med seg selv kan motvirker stress og angst; Du-form gir folk anledning til å gi seg selv objektiv og hjelpsom tilbakemelding.

 

(Ill.foto: Dizyka)

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Mest Lese

Sveiobladet - Kun på nett!

Følg Sveiobladet

Ansvarlig Redaktør

Daniel DeNiazi | redaksjonen@sveiobladet.net

Markedsansvarlig

Myriam Vlot | annonse@sveiobladet.net

Webmaster

Kjetil A. Haaheim | Haaheim Dynamic

Copyright © 2016 SveioBladet | Designet er tilrettelagt av Haaheim Dynamic

To Top