Meiningar

Spis opp maten i jula!

Foto: Pixabay

KRONIKK AV: Hanne Johansen, To Good To Go

KRONIKK: Jula er her – en tid hvor mat har et ekstra stort fokus. Dessverre hamstrer mange av oss inn langt mer mat enn vi spiser opp, og mye havner i søpla.

I Norge kaster vi 355.000 tonn mat hvert år, og i jula kaster vi aller mest. Matsvinnet vårt har i følge Framtiden i våre hender et klimafotavtrykk som tilsvarer det årlige utslippet fra 437.000 personbiler, inneholder nok kalorier til å mette 785.000 mennesker og fører til at vi kaster bort arealer tilsvarende 20% av Norges samlede jordbruksareal. Heldigvis får dette store miljøproblemet stadig større fokus, og vi blir flere og flere som jobber for å redusere matsvinnet.

Ved å ikke kjøpe inn mer mat enn du tror du klarer å spise, oppbevare maten riktig, bruke sansene når mat har gått ut på dato, spise restemat ofte og å fryse ned det du ikke klarer å spise kan du med enkle grep redusere matsvinnet hjemme. Men visste du at du også kan være med på å redusere matsvinnet til spisesteder?

Foto: Pixabay

Gjennom appen Too Good To Go legger restauranter, bakerier, kaféer, hoteller, bensinstasjoner, cateringselskaper, kantiner, kiosker og dagligvarebutikker over hele landet ut porsjoner med dagens overskuddsmat, som du kan redde for en billig penge. Slik havner maten i magen der den hører hjemme, istedenfor i søpla.

I appen kan du også velge å donere et beløp til Matsentralen, som redder og deler ut overskuddsmat til dem som trenger det mest, både nå i jula og ellers i året.

Vi i Too Good To Go håper du koser deg med mye god mat denne jula. Samtidig oppfordrer vi til å vie matsvinn en ekstra tanke, og håper at mange vil ta opp kampen mot matsvinn sammen med oss i året som kommer!

Følg Sveiobladet for flere nyheter!

 

Spis opp maten i jula!

Mest Lese

Sveiobladet - Kun på nett!

Følg Sveiobladet

Ansvarlig Redaktør

Daniel DeNiazi | redaksjonen@sveiobladet.net

Markedsansvarlig

Myriam Vlot | annonse@sveiobladet.net

Webmaster

Kjetil A. Haaheim | Haaheim Dynamic

Copyright © 2016 SveioBladet | Designet er tilrettelagt av Haaheim Dynamic

To Top