Lokalt

Sveibuer skyldig i hærverket av Fartein Valen-statue

Etterforskningsleder Torbjørn Nervik ved Haugesund politistasjon kan mandag gå ut med at det er tre ungdommer som står bak hærverket av Fartein valen-statuen natt til søndag 21.mai. 

SVEIO: I går kunne vi skrive om at det var ingen som innrømmet skyld i hærverket av Fartein Valen-statuen i Sveio.

Det tre ungdommene i alderen 19-20 år skal være fra Sveio. En av guttene skal ha funnet en stein som lå ved siden av statuen. Deretter skal personen ha kastet steinen som førte til at den traff statuen.

F.v: Styreleder i Fartein Valen-Stiftelsen. Gunnar Johan løvvik, ordfører Jorunn Skåden, Kunster Odin Øistad, Ole Jørgen Furdal og På W. Jøsok. Foto: Daniel DeNiaazi

– De skal ha oppholdt seg i området og drevet på med fyll og tull. De skal ha drevet og veltet noen benker foran kommunehuset. Etter hvert finner den ene gutten en stor stein som han kaster og treffer hodet til statuen, med det resultat at hodet faller av, forteller etterforskningslederen til Haugesunds Avis.

Det var natt til søndag 21.mai da hærverket skjedde.

I følge politiet skal det ha kommet inn tips fra publikummet som førte til at saken ble løst. Nå er det opp til juristen om det blir en rettssak eller om saken blir løst på en annen måte.

Det vil fortsatt bli en erstatningssak.

 

 

Mest Lese

Sveiobladet - Kun på nett!

Følg Sveiobladet

Ansvarlig Redaktør

Daniel DeNiazi | redaksjonen@sveiobladet.net

Markedsansvarlig

Myriam Vlot | annonse@sveiobladet.net

Webmaster

Kjetil A. Haaheim | Haaheim Dynamic

Copyright © 2016 SveioBladet | Designet er tilrettelagt av Haaheim Dynamic

To Top