Lokalt

– Vi synes det er ganske egoistisk!!!

Ryvarden Kulturfyr har i flere år blitt plaget av folk som plukker påskelilje. Gang på gang har de informert besøkende i alle år, men det har vært til liten nytte.

HÆRVERK: – Det har vært en kjekk, travel og svært folksom Skjærtorsdag på Ryvarden. Vi tillet oss allikevel å komme med eit aldri så lite hjertesukk, slik starter Facebook-innlegget til Ryvarden Fyr.

Fyrvokter, Gunn Bente Håvardsholm kan torsdag kveld opplyse til Sveiobladet at det ble gjort hærverk hvor det ble funnet flere påskeliljer liggende i området. I alle år har de gang på gang sagt fra om at påskeliljene må få stå i fred, men det er har vært til liten nytte.

Hun kaller hærverket for «blomstermassakre».

FØLG SVEIOBLADET FOR FLERE NYHETER

– Påskeliljene er plantet av flittige hender gjennom generasjoner. Blomstene på bildene er plukket opp fra bakken ute og vi vet og at mange plukke med seg store buketter. All folkeskikk tilsier at man ikke plukker blomster i andre sine hager! Dessuten synes vi det er ganske egoistisk og gjentar derfor oppfordringen: » La blomstene på Ryvarden få stå så er vi MANGE som gleda av de vil få!!», fortsetter innlegget.

Håvardsholm forteller overfor Sveiobladet at det er svært trist at folk ikke har fått med seg beskjeden. Hun ønsker besøkene en riktig fin påske og håper at folk følger oppfordringen videre.

 

Foto: Ryvarden Kulturfyr

Foto: Ryvarden Kulturfyr

 

Mest Lese

Sveiobladet - Kun på nett!

Følg Sveiobladet

Ansvarlig Redaktør

Daniel DeNiazi | redaksjonen@sveiobladet.net

Markedsansvarlig

Myriam Vlot | annonse@sveiobladet.net

Webmaster

Kjetil A. Haaheim | Haaheim Dynamic

Copyright © 2016 SveioBladet | Designet er tilrettelagt av Haaheim Dynamic

To Top