Lokalt

– Vi synes det er svært gledelig!

Sveiobladet har siden etableringen i 2015 fått kritikk for å ha skrevet på bokmål. Sveio Mållag synes det er svært gledelig at nettavisen endrer språket til nynorsk fra nyttår.

SVEIO: – Vi synes det er svært gledelig at Sveiobladet kommer til å skrive på nynorsk. Siden Sveio kommune er en språkkommune, er det fint at dette kommer til uttrykk i ulike medier, skriver Åslaug Farestveit til Sveiobladet på vegne av Sveio Mållag.

Siden etableringen 12.januar 2015 har Sveiobladet mottatt masse kritikk for å ha skrevet på bokmål. Mange har argumentert med at Sveio kommune er en språkkommune.

Det har også blitt sagt fra flere hold at Sveiobladet må være en mediekanal som må være et forbilde for beboerne nå som Sveio er en nynorsk-kommune. Og at det finnes nok aviser med bokmål som skriftspråk.

Sveiobladet opprettet et valg før sommer, der sveibuen kunne uttrykke sine meninger og sin stemme gjennom sosiale medier, e-post og telefon. 500 personer fikk spørsmålet: Skal Sveiobladet fortsette med bokmål eller endre til nynorsk?

283 av de 500 stemte for nynorsk, mens 217 stemte for bokmål.

I begrunnelsen som er lagt frem av Sveiobladet etter resultatet er at Sveio kommune er en nynorsk-kommune.

Fra 1.januar 2018 vil du oppleve Sveiobladet som en nynorsk nettavis.

 

Mest Lese

Sveiobladet - Kun på nett!

Følg Sveiobladet

Ansvarlig Redaktør

Daniel DeNiazi | redaksjonen@sveiobladet.net

Markedsansvarlig

Myriam Vlot | annonse@sveiobladet.net

Webmaster

Kjetil A. Haaheim | Haaheim Dynamic

Copyright © 2016 SveioBladet | Designet er tilrettelagt av Haaheim Dynamic

To Top