Politikk

– Vi lever i et demokratur

Foto: Daniel DeNiazi / Sveiobladet.net

2.kandidat i Kystpartiet Hordaland, Kurt Pedersen mener at vi bor i et land med demokratur. Han kritiserer norsk media for å svartmale politikken til Kystpartiet. 

POLITIKK: Kurt Pedersen er 2.kandidat i Kystpartiet Hordaland og kritiserer norsk media for å drive med massepropaganda av de store partiene. Deriblant referer han fra formålsparagrafen til NRK artikkel 12:

a). NRKs samlede allmennkringkastingstilbud skal ha som formål å oppfylle demokratiske, sosiale og kulturelle behov i samfunnet.

b). NRK skal bidra til å fremme den offentlige samtalen og medvirke til at hele befolkningen får tilstrekkelig informasjon til å kunne være aktivt med i demokratiske prosesser. NRK skal ha en bred og balansert dekning av politiske valg. Samtlige partier og lister over en viss størrelse omtales normalt i den redaksjonelle valgdekningen.

Hvordan definerer du Norge som et demokratur?

– Vi pynter norsk politikk med at vi sier at det er basert på demokratiske verdier, men bak den norske politikken ser vi at det mangler en rell ytringsfrihet. Det gjør at vi får et demokratur, sier Pedersen.

Et demokratur (teleskopord av demokrati og diktatur) eller demokratisk diktatur er et begrep brukt om et samfunn som på utsiden ser ut som et demokrati, men som i praksis mangler reell ytringsfrihet, muligheter for dissidenter til å tale på like vilkår og et rettferdig rettsvesen (lover og regler utformes for å ramme grupper med spesifikke meninger), i følge leksikonet Wikipedia.

Kurt Pedersen representant i Kystpartiet i Hordaland. Foto: Privat

– Vi ser stadig at Arbeiderparti, Frp og mange andre partier i landet får ros får den politikken de driver med, men hvorfor får ikke vi i Kystpartiet komme frem. I dag kunne vi vært et like stort parti som Kristelig Folkeparti.

Det var ikke lenge siden de sto på stand i Sveio:

– Problematikken er at vi må bruke mye energi på å gå fra person til person med å fortelle om vår politisk visjon. Vi skulle ønske at alle medier kunne følge opp det nøytrale arbeidet som de selv er pliktet til. Spesielt når Vær-Varsom-plakaten forteller at mediene skal være kritiske og nøytrale.

Det var NRK som først omtalte saken hvor Pedersen kritiserer media for lite engasjerende i andre politiske partier.

– Vi føler at vi blir latterliggjort. De private medieforetakene skiller seg stor fra den statlige TV-kanalen NRK. Vi betaler først og fremst NRK-lisens på flere tusen. Vi forventer med at de følger formålsparagrafen.

De siste tre månedene har Kystpartiet fått en søk på 455 treff, mens Arbeiderpartiet har en søk på 22.041 treff.

– Jeg mener norsk media generelt stopper oss i Kystpartiet til å være en maktfaktor i norsk politikk. Det er synd og det forteller oss at demokrati og ytringsfriheten er veldig sårbar.

Følg Sveiobladet for flere nyheter!

– Vi lever i et demokratur

Mest Lese

Sveiobladet - Kun på nett!

Følg Sveiobladet

Ansvarlig Redaktør

Daniel DeNiazi | redaksjonen@sveiobladet.net

Markedsansvarlig

Myriam Vlot | annonse@sveiobladet.net

Webmaster

Kjetil A. Haaheim | Haaheim Dynamic

Copyright © 2016 SveioBladet | Designet er tilrettelagt av Haaheim Dynamic

To Top