Helse

– Vi har blitt enda flinkere med å snakke om Psykisk Helse

Foto: Daniel DeNiazi / Sveiobladet.net

Torsdag kveld tok mange turen innom Soknehuset for å markere «verdensdag for Psykisk Helse» som hadde sin offisielle markering 10.oktober.

SVEIO: Musikeren fra Syria, Roxana Soliman og Sveio Songlag var blant de som sto på programmet. Mange tok turen innom for å få med seg markeringen som ble holdt til på soknehuset i Sveio.

– Vi ser at dette er et tema som opptar folk i det daglige liv. Det er kjekt å se at mange tok turen for å markere dagen, sier Bente Hovland Johannessen.

Hvor viktig er det å snakke om Psykisk Helse?

– Det er jo noe som angår oss alle, og det er tema som engasjerer oss alle. Vi har markert dagen med at barnehager og skoler har tegnet tegninger ut fra temate «noe å glede seg over». Det finnes mye trist i verden og da håper jeg at vi kan holde fokuset på det å gleder seg.

Foto: Daniel DeNiazi

Hva synes du om arrangementet så langt?

– Jeg synes det er kjempe flott. At mange kunne møte opp og at vi har fått mange gode innslag i programmet.

Er Psykisk helse et tabubelagt tema?

– Nei, ikke så mye nå enn før. Vi har blitt veldig flinke med å snakke om problemene. Psykisk Helsetjenesten i Sveio er i kontakt med mange som opplever en tøff tid, og de tar kontakt med oss når det er behov. Vi har blitt flinkere med å snakke om problemene, poengterer Johannessen.

I forkant av markeringen på soknehuset har Sveio Frivilligsentral vært med i planleggingsfasen. Victoria Danielsen som er daglig leder i frivilligsentralen er fornøyd etter dagens arrangement.

 

Mest Lese

Sveiobladet - Kun på nett!

Følg Sveiobladet

Ansvarlig Redaktør

Daniel DeNiazi | redaksjonen@sveiobladet.net

Markedsansvarlig

Myriam Vlot | annonse@sveiobladet.net

Webmaster

Kjetil A. Haaheim | Haaheim Dynamic

Copyright © 2016 SveioBladet | Designet er tilrettelagt av Haaheim Dynamic

To Top