Om Sveio Bladet

Sveiobladet.net er et nyhetsmagasin som skal oppdatere nyheter for beboere i Sveio kommune. Nyhetsmagasinet ble etablert 12.januar 2015, hvor magasinet har som mål å levere lokalstoff ut fra god presseskikk. Magasinet er politisk uavhengig og har blant annet et av viktigste mål å tegne ytringsfriheten, hvor alle borgere kan bidra.

Sveio Bladet har som mål å la alle få bidra med sine meninger og andre typer artikler tilstrekkelig. Magasinet har ikke noe begrensinger av antall publikasjon, men forholder seg til lover og regler som er gitt.

Ansvarlig redaktør  er Daniel DeNiazi.

 

 

Etablert etter terrorangrepet mot Charlie Hebdo

12.januar 2015, altså fem dager etter terrorangrepet mot det franske satiremagasinet Charlie Hebdo, ble nettavisen Sveiobladet.net etablert. Grunnlaget for etableringen var selvsagt for å styrke demokratiet og ytringsfrihetene her hjemme  i Norge. For mange regnes nettavisen som et talerør for innbyggerne i Sveio kommune.

Målet er å tegne ytringsfriheten og la alle få komme med sin stemme tilstrekkelig.

Da terrorangrepet mot det franske satiremagasinet oppsto hadde planene endret seg. Det som skulle egentlig være et nettforum, ble raskt forandret til en lokalavis på nett. I løpet av de fem dagene ble et målrettet plan lagt frem på bordet.

Hadde ikke terrorangrepet mot det franske satiremagasinet oppstått, hadde ikke Sveio hatt en egen lokalavis på nett.

 

Daniel DeNiazi (Ansvarlig Redaktør) Sveiobladet lokalisert i Sveio og i Stavanger. Foto: Sveiobladet

 

Hvorfor bokmål?

Vi skriver bokmål til innbyggere som er flyttet til Sveio med en annen nasjonalitet skal kunne ha forståelse om hva vi skriver. Innbyggere med en annen nasjonalitet forstår mindre av mennesker som har nynorsk som hovedmål enn de som har bokmål som hovedmål.

Sveio kommune trenger en nettavis som har bokmål som skriftspråk. Dette er for å la folk med en annen nasjonalitet bli en del av samfunnet og kan forstå de situasjonene som skjer i kommunen. Vi vil være en nettavis som tar hensyn til alle innbyggere med en annen nasjonalitet. Vi Sveibu har ikke en god grunn for at Sveiobladet.net skal være på nynorsk når Bokmål som grunnleggende språk egentlig stammer fra Danmark. Før brukte innbyggerne i Sveio det gamle skriftspråket som var bokmål. Nynorsken ble bestemt som et standardspråk i flere kommuner ved et likestillingsvedtak som ble gjort den 12.mai 1885.

Sveio kommune brukte ikke nynorsk som et hovedmål før på begynnelsen av 1900-tallet, selv om kommunen var mer knyttet til gammelnorsk (dansk).

 

LOGO: 2017 (Fritt bruk)

 

 

Klikk for å kommentere

0 Comments

  1. Pingback: Maria Smith

Du må være innlogget for å kommentere Logg inn

Legg igjen et svar

Sveiobladet - Kun på nett!

Følg Sveiobladet

Ansvarlig Redaktør

Daniel DeNiazi | redaksjonen@sveiobladet.net

Markedsansvarlig

Myriam Vlot | annonse@sveiobladet.net

Webmaster

Kjetil A. Haaheim | Haaheim Dynamic

Copyright © 2016 SveioBladet | Designet er tilrettelagt av Haaheim Dynamic

Til toppen