Portrett

– Jeg ville gjøre noe som ga mening med livet

Foto: Daniel DeNiazi / Sveiobladet.net

Da han var ni år gammel startet han med Snowboard og droppet ut av skole i en tidlig alder. Nå er han en av de Norges beste på Snowboard og dersom han deltar på World Tour blir han den første nordmannen. Bli kjent med Roar Stormo fra Sveio.

PORTRETT: Vi setter oss ned utenfor restuaranten Deilig i Sveio. Det er fint vær, men det blåser mye. Det blåser så mye at vi nesten ikke hører hverandre.

Som ni år gammel fikk Roar Stormo interessen for snowboard og da han ble 13 år gammel startet han å konkurrere. Han har ofret så mye for sporten at fortennene lå strødd utover i et blodpøl.

– Snowboard har vært en stor del av livet mitt. Jeg husker at jeg var så nedfor, men etter at jeg fikk snowboard på bena har det vært en plaster på såret. Noe som har gjort at livet har gått på rett kjøl, forteller Stormo.

Roar Stormo med sitt første snowboard på Røldal. Foto: Privat

– Jeg husker at det var en som hadde kjørt på meg under et løp i nedover bakke. Plutselig ble det helt svart for meg og våknet i et blodpøl med tennene slått ut. Det var smertefullt og skremmende da jeg våknet til et slikt syn.

Stormo ble født 25 oktober i 1989 og har bodd på Krossleite i Sveio i tidligere tid. Da skolegangen ble en utfordring og lysten for å gjøre skolearbeid falt, bestemte han for å droppe ut av skolen.

– Jeg husker foreldrene var svært skuffet. Jeg visste ikke helt hvorfor jeg gjorde dette, men jeg hadde et mål å bruke tiden min til noe annet. Det var ikke meg å sitte i et klasserom til å gjøre skolearbeid som matte, norsk også videre.

 

Ville gjøre noe annet som ga noe mening

– For meg ga snowboard en mening. Jeg droppet ut av skolen rundt januar/februar-måned fordi jeg ville leve drømmen min ut. Jeg oppfordrer ingen til å droppe ut, men jeg levde ut drømmen og har siden den gang vært målrettet til å lykkes med det jeg driver med.

– Og la meg legge til en ting til, sier Stormo:

– Det er ingenting som heter at man er medfødt eller har et naturtalent. Så lenge du er målrettet og går inn for at dette skal du lykkes, så vil du få til det umulige til det blir mulig. Å være målrettet har vært viktig for meg, poengterer han.

Så hva er dine neste mål?

– Det hadde vært en drøm om å få delta i World Tour. Vi får se hva økonomien tilsier, men hvis jeg deltar er jeg den eneste nordmannen i verden som deltar i et slik prestisjetung verdensmesterskap. Det vil bli stort for meg.

– Snowboard har ikke bare vært en hobby, men det har også vært en livstid. Med det har jeg erfart at det er et godt miljø. Du får møte mennesker, bli kjent med nye, men også de du har sett flere ganger tidligere.

Roar Stormo lever etter drømmen. Foto: Daniel DeNiazi / Sveiobladet.net

Stormo råder folk som vil satse på snowboard om at de må ha fokus og holde hodet kaldt.

En gang ble han så kraftig skadd at han ikke fikk tatt i bruk snowboard over en lang tid. Det gikk utover psyken og han følte seg isolert.

– Du gikk fra å trene 4-5 ganger i uken, i tillegg til å jobbe 100 prosent – til å sitte hjemme og vente til at det skulle gå bra. Det var ikke gøy.

– Det gikk utover kragebeinet mitt som førte til at jeg måtte reparere inn sju bolter. Det var et mareritt, forteller han.

Til daglig jobber han som teknisk sjef ved Bring. En jobb han liker svært godt:

– Det å ha en jobb jeg kan gå til og føle meg litt mer fri til å tilpasse meg har gjort dagene mine lettere. Jeg liker jobben og kan være glad for at jeg tok fagbrevet som industrimekaniker.

Foto: Daniel DeNiazi / Sveiobladet.net

Han blir den første nordmannen

– Hvis alt går etter planen og økonomien er der, så kommer jeg til å satse på World Tour i Snowboard. Jeg har lyst til å oppleve dette. Det hadde vært en drøm å kunne vært den første nordmannen i dette. I Norge er mange positive til dette, men det er ikke et stort nok miljø til å arrangere World Tour på hjemmebane. Dermed ser det slik ut at jeg må reise utenfor norske grenser for å kunne satse i denne type sportsgren, forklarer Stormo.

Og hvis du blir den første nordmannen til å delta så blir du kanskje den første til å vinne også?

– Jeg har et mål å vinne og liker ikke å tape. Jeg er litt syk når vi snakker om å tape i konkurranser, ler sveibuen.

 

Skuespiller på fritid

Utenom snowboarden er han blant annet en skuespiller. Han har vært med som statist i humorprogrammet «Vikingane» som ble sendt på NRK. Der vil du se sveibuen flere ganger.

– Det er gøy å bli med på slike innspillinger. Jeg har vært med på flere innspillinger tidligere tid og det gir noe, sier han.

Stormo har blant annet fått spilt sammen med de største skuespillerne i Norge. Ingvar Helge Gimle, Jahn Dennis Storhøi, Dennis Stisen og flere kjente.

– Det er gøy, men når du er med i en produksjon som Run Faster og Vikingane så må du jo regne med å få se de i virkeligheten.

Han er også med i oppfølgeren av Run Faster som er filmen Run Hard. Den kommer ut i 2018.

 

FØLG SVEIOBLADET PÅ FACEBOOK HER

 

Mest Lese

Sveiobladet - Kun på nett!

Følg Sveiobladet

Ansvarlig Redaktør

Daniel DeNiazi | redaksjonen@sveiobladet.net

Markedsansvarlig

Myriam Vlot | annonse@sveiobladet.net

Webmaster

Kjetil A. Haaheim | Haaheim Dynamic

Copyright © 2016 SveioBladet | Designet er tilrettelagt av Haaheim Dynamic

To Top